Hlavní obsah

Víkend bude studený, nedělní ráno mrazivé

Krátké oteplení, které přišlo s koncem pracovního týdne do Česka, ukončí v noci na sobotu příchod další studené fronty. Víkend tak bude opět velmi chladný, nedělní ráno dokonce přinese teploty pod bodem mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čtvrtek je nejteplejším dnem týdne, a to i přes to, že ranní teploty na Šumavě klesaly k minus 4 stupňům a například ve Vyšším Brodě naměřili minus 1 stupeň. Odpolední teploty vystoupí na 18 až 22 stupňů, Praha až Středočeský kraj se mohou těšit až na 24 stupňů. Bude jasno nebo polojasno, jen na severu v horských oblastech přechodně až oblačno.

Teplé jihozápadní proudění bude pokračovat ještě v pátek. Ráno klesnou teploty na 10 až 6 stupňů. Maxima budou na většině území mezi 18 až 22 stupni, jen Karlovarsko a Ústecko se dočká nejvýše 15 stupňů. Stále má být jasno nebo polojasno. Frontální vysoká oblačnost začne přibývat večer od severozápadu a postupně se přidá i déšť.

Sobota už bude ve znamení studeného severozápadního proudění. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně, odpolední nepřekonají 10 až 14 stupňů. Bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami, na vrcholcích hor opět sněhovými.

Nedělní ráno bude mrazivé s hodnotami mezi 2 až -2 stupni, v horských oblastech se ochladí až na -8 stupňů. Odpolední nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 stupni. „Mělo by ale být jasno až polojasno a bude vát slabý vítr, takže na sluníčku bude celkem příjemně,“ upřesnila Honsová.

V pondělí se nad ČR nasune brázda nízkého tlaku vzduchu. Přinese oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty budou činit 6 až 2 stupně, ojediněle se objeví přízemní mrazíky. Odpoledne se oteplí na 13 až 17 stupňů.

Ještě v úterý se místy budou vyskytovat dešťové přeháňky, jinak bude polojasno až oblačno. Ráno ukážou teploměry 7 až 3 stupně, odpoledne pak 12 až 16.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám