Hlavní obsah

Videomapping na Národní třídě

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Post Bellum, která spravuje portál Paměť národa, připravila projekci a světelnou instalaci přímo na fasády domů na Národní třídě. Celkem třikrát mohou lidé zhlédnout připravený videomappaing, v němž mluví pamětníci listopadových událostí. Promítání doplňuje hudba a dobové záběry.

Videomaping na Národní tříděVideo: Novinky

 
Článek

Střídání zvuků, světla a barev mohou lidé v průběhu večera na Národní třídě vidět celkem třikrát. První velkoplošný videomapping proběhl v 17 hodin, další v 18:45 a poslední ve 20:00.

Kromě promítání v barvách trikolóry na domy na Národní třídě, si mohou lidé poslechnout i vzpomínky pamětníků nebo prohlédnout dobové záběry. Lidé, kteří jsou na záběrech, jsou z projektu Paměť národa společnosti Post Bellum.

Foto: Novinky

Videomaping na Národní třídě

„Celkem bude využito 230 synchronizovaných světel s prostorovým hudebním doprovodem a pěti velkoformátovými projekcemi. Celá světelná instalace bude dlouhá 440 metrů,” píší organizátoři u popisu projektu.

Videomapping věnovaný oslavám sametové revoluce má připravené i Národní muzeum. Promítání je naplánováno na 19:30 a 22:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám