Hlavní obsah

VIDEO: V pražské Stromovce se propadl strop tunelu

– PRAHA • Aktualizováno

V úterý ráno se stala nehoda při ražbě jednoho z tunelů severozápadní části vnitřního automobilového okruhu kolem Prahy. Ve Stromovce se propadla část louky nad raženým tubusem. Nikdo nebyl zraněn, poškozen nebyl ani razicí stroj. V Evropské ulici v Praze zase voda vymlela pod silnicí podzemní jámu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dělníci u provalené části louky nad raženým tunelem.

Článek

„Ve Stromovce se ale na louce objevila jáma o průměru deset metrů,“ řekl výrobně technický ředitel Metrostavu Ivan Hrdina. Firma okamžitě přerušila výstavbu severního tubusu, vše vyšetřují pracovníci báňského úřadu.

Podle Hrdiny jsou v místě složité geologické poměry, příčina nehody zatím není známá. Ražba druhého tubusu pokračuje bez omezení. Propadlé místo bude oploceno. Nyní nelze odhadovat, jak dlouho potrvá uvedení louky do původního stavu.

V pražské Stromovce se provalila zem na louce.foto: Právo/Petr Hloušek

Podle ředitele magistrátního investičního odboru Jiřího Tomana se nehoda stala asi 200 metrů před budovou někdejší Šlechtovy restaurace. Havárii popsal tak, že se část louky sesunula do tunelu. Podle Tomana se nestalo nic vážného. Nehoda nezasáhla žádné objekty ani stromy.

Dělníci u provalené části louky nad raženým tunelem.foto: Právo/Petr Hloušek

Výstavba severozápadní části vnitřního automobilového obchvatu mezi Špejcharem a křižovatkou Pelc-Tyrolka začala loni. Silnice povede tunely pod Letnou a pod Stromovkou. Náklady na stavební práce dosáhnou 21,2 miliardy korun, technologie budou stát dalších 4,5 miliardy korun. Silnice by měly být dokončeny v roce 2011.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Kvůli havárii vodovodu omezen provoz v Evropské ulici

Kvůli havárii vodovodu byl v pondělí omezen provoz v části Evropské ulice ve Veleslavíně v Praze 6. Voda vymlela pod silnicí podzemní jámu. Hrozilo, že se propadne. Řidiči místo objíždějí ve směru do centra po tramvajových kolejích. Dnes ráno se tam tvořily kolony, informoval magistrát.

Motoristé by se měli místu podle úřadu raději vyhnout a objet jej. Pokud Evropskou do centra pojedou, měli by dbát pokynů policistů. Předpokládá se, že aspoň jeden ze dvou jízdních pruhů by měl být opět otevřen pro dopravu do středečního dopoledne.

Zákres trasy Městského okruhu v ortofotomapě Prahy. Zdroj: Tunel Blanka

Reklama

Výběr článků

Načítám