Hlavní obsah

Vích se nad dramatizací nahrávek bavil: Chápu, že Pražáci nás mají za vidláky

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen frýdecko-místecké VV Lukáš Vích, který poněkud nevědomky pořídil scénář pro divadelní hru Blonďatá bestie, se nad dramatizací nahrávek pobavil. Drama sice neviděl, ani sestřih na webu, ale pro „srandu“ má prý pochopení, a tak se jej nedotklo ani ztvárnění jeho osoby v podání Ondřeje Pavelky coby sedláka z Frýdku s vidlemi a všudypřítomnou slivovicí.

Nahrávka Kristýny Kočí ožila v Divadle RubínVideo: Novinky

 
Článek

„Vůbec jsem to neviděl, což mě velmi mrzí. Myslím si ale, že mám smysl pro srandu, a je dobře, že se tomu trochu odlehčilo,“ sdělil Novinkám Vích.

Na otázku, zda jej neurazilo, že v Pavelkově podání přišel na schůzku se svou tehdejší šéfkou poslaneckého klubu Kristýnou Kočí v kroji, s vidlemi, sluchátky na uších, a vůbec mu trčela sláma z bot, při čemž příležitostně upíjel ze slivovice ukryté pod stolem, odpověděl: „Nijak se mě to nedotýká, já chápu, že vy Pražáci nás vnímáte trochu jako vidláky.“

Při ohlédnutí za událostmi, které vyvolala jeho tajně pořízená nahrávka a jež prohloubily rozkol ve vládní koalici a zřejmě i v ODS, připustil, že takové konce nedohlédl. Když nahrávku pořizoval, neuvědomoval si prý, jak se celá situace vyvine. A zřejmě ani netušil, že se jeho jméno dostane na divadelní prkna.

Vích se minulou sobotu spolu se svou stranickou kolegyní Markétou Dobešovou setkal se sněmovní zástupkyní jejich moravskoslezského regionu Kočí v restauraci Segafredo. Podle Vícha se Kočí rozpovídala o tak závažných záležitostech ze zákulisí politiky, že si její slova nahrál na mobilní telefon. Nahrávka pak vyvolala poprask v médiích, a posléze i ve vládě. Kočí tvrdí, že tušila, že bude nahrávána, a proto si navymýšlela spoustu nesmyslů a vyjadřovala se velmi jadrně, jelikož tak chtěla přimět své kolegy nahrávku zveřejnit, aby tak prý vyšlo najevo, že se lidé z VV vzájemně špehují.

Nahrávka se stala podkladem pro divadelní hru A Studia Rubín, jako scénář posloužil přepis audiozáznamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám