Hlavní obsah

Takový kalibr jsem nečekal, přiznal Vích, který natočil Kočí

Právo, rsk

Lukáš Vích, člen frýdecko-místecké organizace VV, stranický sponzor a autor tajné nahrávky poslankyně Kristýny Kočí přiznává, že přátelství šlo v danou chvíli stranou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kristýna Kočí

Článek

Jaké byly ohlasy na to, že jste se rozhodl zveřejnit nahrávku s Kristýnou Kočí?

Některé byly dobré, některé byly špatné. Ale nedokáži říci, kterých bylo víc. Spíš jde ale o stav mé vlastní osoby. V životě jsem nikdy nikoho nenahrával, nikdo mě k tomu nedonutil, ale ta situace byla natolik závažná, že mně vlastně nic jiného nezbylo.

Respektive ne že by nezbylo, ale vyhodnotil jsem to jako správnou věc. Nikdy jsem nic takového neudělal a ani neudělám, ale toto je zcela mimořádná situace.

Byl jste s někým na pořízení nahrávky domluvený?

Už při cestě z ČT nás Kristýna Kočí zasypávala informacemi. A jak jsme si sedli (v kavárně), tak jsem hovor začal nahrávat. To je v podstatě celé.

Takže jak se s vámi bavila při cestě z ČT, vás přimělo k tomu, že jste si ji v kavárně posléze nahrál?

Ano, samozřejmě.

Nicméně Kočí tvrdí, že vy sám jste se chtěl s ní setkat a mluvit s ní. Podle ní jste naopak jel s moravskoslezskou tajemnicí VV Markétou Dobešovou na setkání se záměrem si ji nahrát.

Ale vůbec ne, s žádným záměrem jsme tam nejeli. Jeli jsme čistě jenom z důvodu si ujasnit, jak věci jsou. Kočí byla moje krajská předsedkyně, šéfka poslaneckého klubu.

Nečekal jsem, že z ní vylezou tyto věci. Už delší dobu je taková, že si ráda povykládá, ale nikdy to nebyl takový kalibr.

Kočí má ochranku, nepožádáte o vlastní?

Paní Kočí, co byla ve VV, neustále trpěla tím, že ji někdo nahrává, sleduje, pořád ji někdo natáčí. Trpěla takovými různými... Nikdy nic takového nebylo. Není mi známo, že by firma ABL nebo někdo jiný něco takového provedl.

Kočí jste znal delší dobu, byl jste s ní i na dovolené. Co přiměje člověka natočit si kamarádku?

To byly důvody, které zazněly po cestě z ČT. Jsem hlavně členem VV, proboha. Když chcete být v politické straně, tak je strašně důležitá loajalita vůči straně. Na druhou stranu buďme kamarádi, ale to jsou závažné věci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám