Hlavní obsah

Vandalové útočí na billboardy lidoveckého senátora Kalbáče

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na volební billboardy strakonického senátora Josefa Kalbáče (KDU-ČSL), který o víkendových volbách senátorský post obhajuje, útočí vandalové. Již pět jich ukradli a čtyři poškodili barvou nebo plachtový plakát strhali. Krádeže vyšetřuje policie.

Foto: ČTK

Senátor Josef Kalbáč (KDU-ČSL)

Článek

„Musí se jednat o skupinu lidí, protože jeden člověk sám billboard neukradne. Scénář je vždy stejný. K billboardu přijede nějaký automobil, vandalové jej vytrhnou ze stojek, naloží na auto a ujedou,“ postěžoval si Právu Kalbáč. Ve strakonickém volebních obvodě umístil senátor celkem 20 billboardů.

Krádežemi se již zabývá jihočeská policie. Naposledy ukradli billboard ze silnice Strakonice - Praha nedaleko Radomyšle. „Neznámý pachatel billboard odmontoval od stojek u silnice Strakonice - Praha někdy v době od 11. do 13. října,“ potvrdila Právu strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková s tím, že vandal způsobil škodu ve výši zhruba 10 tisíc korun. Billboardy zmizely také například z pole u Černěvsi a ze Strakonic.

Jde o antikampaň, tvrdí senátor

„Je velmi nechutné, že se něco takové vůbec děje. S volbami před pěti lety se to vůbec nedá srovnat,“ poznamenal Kalbáč, který má šanci senátorské křeslo obhájit. Je si proto jistý, že lapkové jeho billboardy kradou cíleně.

„Je to vyložená antikampaň proti mně. Kdo ji provádí, nevím, protože jsem nikoho neviděl a ani nepřistihl. Samozřejmě, že tušení mám. Myslet si mohu cokoliv, avšak označit veřejně někoho bez důkazů nelze,“ dodal senátor Kalbáč, který byl jedním z klíčových postav, které letos rozhodly o znovuzvolení prezidenta Václava Klause.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám