Hlavní obsah

Válek a jeho Velikonoce. Ministr nemůže dospat svátků bez omezení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) zřejmě nemůže dospat velikonočních svátků bez opatření. Lidem „dal znovu za úkol“, aby začali malovat kraslice v dostatečném množství, těšit se mají na normální pomlázku. Stejně přitom mluvil již minulý týden ve Sněmovně.

Válek: Těšíme se na VelikonoceVideo: ČTK

 
Článek

„Všichni by měli začít chystat kraslice na Velikonoce a začít je malovat v dostatečném množství,“ řekl ve středu po jednání vlády ministr.

Konečně budou podle něj normální Velikonoce a normální pomlázka. „To není planý slib, to je realita, která nastane,“ doplnil natěšeným tónem.

Válek: Respirátory začneme odkládat v polovině března

Domácí

Znamená to zřejmě, že v polovině dubna nebudeme nosit prakticky nikde ani respirátory. V platnosti asi zůstanou jen ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

O Velikonocích ministr mluvil již minulý týden ve Sněmovně. „Chystejte kraslice, malujte vajíčka, ať si konečně užijeme normální Velikonoce,“ vyzval Válek.

„Rozhodně si nemyslím, že potkáme mladé muže, kteří jdou na pomlázku, my tomu v Brně říkáme mrskut, a mají respirátory. To určitě nenastane,“ pokračoval.

„Chystejte kraslice.“ Válek slibuje normální Velikonoce a omezení respirátorů

Domácí

Další rozvolnění vláda naplánovala na 1. března. Akcí se bude moci nově účastnit neomezený počet lidí. Od poloviny příštího měsíce bychom pak měli odkládat i respirátory. Do dubna zůstanou ještě v MHD, i poté pak právě ve zdravotních a sociálních zařízeních.

Reklama

Výběr článků

Načítám