Hlavní obsah

Václav Klaus je opět v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus byl ve čtvrtek opět hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Důvodem je doléčení potíží s vysokým tlakem. Novinkám to potvrdil jeho mluvčí Petr Macinka.

Foto: Alice Štěrbová, ČTK

Bývalý prezident Václav Klaus hovořil minulý týden s novináři před Ústřední vojenskou nemocnicí (ÚVN) při svém propuštění.

Článek

„Ukázalo se, že potíže, kvůli nimž byl v nemocnici minulý týden, je potřeba doléčit. Je to sice nepříjemné, ale snad ne nijak na dlouho,“ řekl Novinkám Macinka.

Klause propustili z nemocnice

Domácí

Z vojenské nemocnice byl Klaus propuštěn minulý týden v pátek, hospitalizován byl s potížemi s vysokým tlakem a žaludečními potížemi od úterý. V neděli nemocnici navštívil kvůli zdravotní kontrole.

Klaus se vrátil do nemocnice navštívit Zemana

Domácí

Osmdesátiletý Klaus výraznějšími zdravotními obtížemi netrpí. V roce 2008 prodělal operaci kyčelního kloubu, o čtyři roky později se podrobil chirurgickému zákroku kvůli šedému zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19.

Zeman je rád, že je doma. Hlava mu myslí, řekla po jednání v Lánech Schillerová

Domácí

Ve stejné době, kdy ve vojenské nemocnici minulý týden pobýval Václav Klaus, tam byl hospitalizován i prezident Miloš Zeman. Mluvčí Hradu na webu uvedl, že lékaři neobjevili žádné potíže, které by prezidenta ohrožovaly na životě.

U Zemana zjistili dehydrataci a mírné vyčerpání. Zeman absolvoval krevní odběry nebo vyšetření na CT a sonografii. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a s cukrovkou. Z nemocnice byl Zeman propuštěn ve středu.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám