Hlavní obsah

V Zemanově štábu propuklo nadšení

Aktualizováno

Ještě nebyly sečtené všechny hlasy v druhém kole prezidentské volby a ve štábu Miloše Zemana v pražském Top hotelu se už slavilo. Vítězství stávající hlavy už v sobotu odpoledne uznal i jeho vyzyvatel Jiří Drahoš.

Bouřlivé oslavy v Zemanově štábuVideo: Novinky

 
Článek

„Ať žije prezident,” bouřili Zemanovi příznivci.

Miloš Zeman dorazil do pražského Top hotelu krátce po půl druhé odpoledne v dobré náladě.

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do volebního štábu Video: Novinky

V Zemanově štábu se sešly desítky novinářů a také příznivci stávající hlavy státu. Řada ze Zemanových příznivců měla na krku šálu s podobiznou prezidenta, podobně jako to bývá u fanoušků sportovních klubů.

Na místě byl třeba předseda Strany práv občanů Jan Veleba, umělec František Ringo Čech a dorazili také hradní kancléř Vratislav Mynář či Zemanův poradce Martin Nejedlý.

Přišel i jeden z prezidentských kandidátů, který v prvním kole neuspěl, Petr Hannig. Průběh sčítání sledoval s napětím. „Sypu si popel na hlavu, ale nevím, poprvé v životě nevím, jak to dopadne,“ řekl Hannig.

Petr Hannig ve štábu Miloše ZemanaVideo: Novinky

Dodal, že by si přál Zemanovo vítězství. Hannig byl jedním ze dvou kandidátů, kteří svým voličům doporučili, aby volili stávajícího prezidenta. Tím druhým byl Jiří Hynek.

Volební štáb Miloše ZemanaVideo: Novinky

Druhý kandidát Jiří Drahoš přijel sledovat sčítání hlasů do Kongresového centra v Praze. V průběhu sčítání poděkoval všem voličům, kteří šli k volbám, ale výsledky zatím nechtěl komentovat. Kolem čtvrté hodiny, když už byla sečtena většina hlasů, vystoupil před své podporovatele a uznal Zemnův úspěch.

„Nezvítězili jsme, ale neprohráli jsme,” okomentoval těsný výsledek voleb.

Drahoše přijeli podpořit například skladatel Jaroslav Uhlíř, herečka Eva Holubová nebo herečka Aňa Geislerová a dorazil třeba i neúspěšný kandidát z prvního kola Michal Horáček.

Volební štáb Jiřího DrahošeVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám