Hlavní obsah

V Praci na Brněnsku zemřel u voleb starší muž

Právo, ČTK, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACE
Aktualizováno

Necelou půlhodinu po začátku hlasování v Praci na Brněnsku zkolaboval ve volební místnosti 78letý volič. Muže se ani přes oživovací pokusy nepodařilo zachránit. Příčina smrti zatím nebyla určena.

Článek

Podle mluvčí jihomoravské Zdravotní záchranné služby Barbory Zuchové upadl do bezvědomí a nedýchal. "Operátorky okamžitě poslaly tým rychlé lékařské pomoci a po telefonu radily lidem na místě, jak mají postupovat při resuscitaci. Když záchranáři přijeli na místo, pokračovali v oživování, ale bohužel už se ho nepodařilo zachránit,“ řekla Zuchová.

Pracovnice obecního úřadu ČTK řekla, že muž zesnul po příchodu do volební místnosti, odvolit předtím nestačil. Víc se k události nechtěla vyjadřovat. "Z rodinných důvodů," vysvětlila. Dodala, že na úřadě je teď kvůli neštěstí spousta práce a starosta i místostarostka jsou zaneprázdněni.

V Praci museli kvůli události na hodinu přerušit hlasování, řekla ČTK Eva Sychrová z jihomoravského krajského úřadu. "Zákon hodinové přerušení umožňuje," uvedla. Podle ní se to nestává často, v tomto případě to však bylo na místě. "Důvod byl opravdu vážný," řekla.

Za posledních deset let bylo v ČR zaznamenáno několik podobných případů. Během senátních voleb v říjnu 2002 zemřel na selhání srdce místopředseda okrskové komise v Brně. Během voleb do sněmovny před deseti lety pak podlehl infarktu šetasedmdesátiletý Brňan krátce poté, co odevzdal svůj hlas a odešel z volební místnosti.

Při volbách do sněmovny v roce 2006 zemřeli přímo ve volebních místnostech dva lidé, v Praze a v Bludově na Šumpersku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám