Hlavní obsah

V Ostravě se narodila trojčata, maminka dva dny před porodem okopávala brambory

– Ostrava
Novinky, zkr

Zoe, Benedikt, Vincent. V takovémto pořadí se ve Fakultní nemocnici Ostrava narodila zdravá trojčata. Těhotenství i porod ve 32. týdnu těhotenství proběhl naprosto bez problémů. Pokud nenastanou komplikace, budou děti za čtyři až pět týdnů propuštěny domů, informovala 2. července v tiskové zprávě nemocnice.

Jdeme do toho, není cesty zpět, komentoval narození trojčat s nadsázkou jejich tatínekVideo: FN Ostrava

 
Článek

„Porod se rozběhl spontánně a to, že paní udržela tři děti až do 32. týdne je velmi vzácné. Většinou musíme takováto vícečetná těhotenství ukončit mnohem dříve,“ uvedl vedoucí lékař porodních sálů Gynekologicko-porodnické kliniky FN Ostrava Richard Špaček. Maminka přitom nemusela být předem hospitalizována, po celou dobu těhotenství dojížděla jen na pravidelné kontroly.

„Manželku opravdu obdivuji. Ještě dva dny před porodem vzala motyčku a šla okopávat záhony na naší zahradě,“ uvedl otec trojčat Tomáš Baroň. Manželé ze Zlínska už mají doma čtyřletého syna. „Nebojím se, jak to všechno zvládneme. Máme obrovskou podporu celé rodiny,“ dodala šťastná maminka Anastázie Baroň.

Trojčata měla porodní váhu v rozmezí od 1660 do 1830 gramů. Zatím jsou na jednotce intenzivní péče na dechové podpoře, ale podle lékařky Hany Bučkové z Oddělení neonatologie FN Ostrava se jim daří dobře a už jsou vyživována mlékem.

Ve FN Ostrava se letos jedná již o druhý porod trojčat, naposledy se tam narodila letos 19. února. Obvykle to bývá jen jednou ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám