Hlavní obsah

V neděli začne jaro, ale sněžit bude dál

Novinky, jas

Třebaže již tuto neděli začne astronomické jaro, do charakteru počasí se to zatím příliš promítat nebude. Po relativně teplém závěru pracovního týdne dorazí v sobotu studená fronta, která s sebou přinese četnější srážky, které by od středních poloh měly být sněhové. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Na Velikonoce by se už mělo oteplit.

Článek

Díky zmenšené oblačnosti bylo čtvrteční ráno poměrně chladné a například na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota až na -13 stupňů Celsia. Přes den se dočkáme jasné oblohy a teploty se dostanou na 7 až 11 stupňů.

Mrazivého rána a minima oblačnosti se dočkáme i v pátek, kdy by se mohly odpolední teploty vyhoupnout na 10 až 14 stupňů.

„V noci na sobotu začne počasí ovlivňovat tlaková níže s chladným severním prouděním,” konstatovala Honsová. V sobotu již bude převážně oblačno s občasným deštěm, který bude od poloh nad 400 metrů přecházet ve sněžení, a to zejména na severu republiky. Ráno teploty klesnou na 3 až -1 stupeň, přes den bude nejčastěji mezi 5 a 9 stupni.

V neděli v 5:31 začne astronomické jaro. Převládat bude oblačno až zataženo, místy se přidá déšť, který znovu bude v polohách nad 500 metrů přecházet ve sněžení. Ranní minima se budou pohybovat mezi 1 a -3 stupni, přes den se teploty dostanou na 4 až 8 stupňů.

Oblačné počasí s občasným deštěm, od středních poloh se sněžením bude pokračovat minimálně do čtvrtka. V pondělí se budou teploty pohybovat mezi  4 a 8 stupni, zatímco v úterý to bude jen 3 až 7 stupňů. Od středy by se mělo velmi zvolna oteplovat a na Velký pátek bychom se mohli dočkat i teplot nad 10 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám