Hlavní obsah

V důvěryhodnosti politiků kralují Motejl s Klausem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z českých politiků lidé nejvíc důvěřují ombudsmanovi Otakaru Motejlovi. Za ním se umístil prezident Václav Klaus a se značným odstupem ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, šéf ČSSD Jiří Paroubek a předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Vyplývá to z únorového šetření CVVM.

Článek

Ombudsman Otakar Motejl zůstává nadále nejdůvěryhodnějším českým politikem, věří mu 68 procent občanů. Druhý v pořadí, prezident Václav Klaus se těší důvěře 63 procent lidí.

Se značným odstupem se za nimi umístili ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, jemuž důvěřuje 44 procent lidí a šéf sociální demokracie Jiří Paroubek s předsedou Ústavního soudu Pavlem Rychetským, oběma věří 40 procent občanů.

Za první pětici, jejíž důvěryhodnost má v posledních měsících stabilní či mírně stoupající tendenci, se zařadil ministr financí Miroslav Kalousek a nový člen kabinetu Michael Kocáb, oběma důvěřuje shodně 36 procent dotázaných.

Premiérovi a předsedovi ODS Mirku Topolánkovi důvěřuje dle průzkumu 30 procent lidí, šéfovi Strany zelených Martinu Bursíkovi ještě o dva procentní body méně. Nejmenší důvěře se z předsedů parlamentních stran těší bývalý vicepremiér a šéf lidovců Jiří Čunek, jemuž důvěřuje 13 procent lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám