Hlavní obsah

V Česku zemřelo s covidem novorozeně

V ČR zemřelo v souvislosti s covidem-19 dítě, kterému nebyl ani jeden rok. Z dat dostupných na webu ministerstva zdravotnictví lze dohledat, že k úmrtí došlo 16. dubna v Trutnově, jednalo se o holčičku. Informaci Právu potvrdil ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek.

Foto: VFN, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Toto úmrtí je skutečně pravda. Tento případ ale vzhledem k jeho vážnosti musí projít expertní kontrolou,“ řekl Právu Dušek.

Podle přehledu na informačních stránkách o covidu-19 zemřely s covidem-19 v ČR už tři děti ve věkové kategorii 0–14, dvě dívky a jeden chlapec. První dítě zemřelo v prosinci v Krajské nemocnici v Liberci, jednalo se o holčičku, která přišla na svět už mrtvá. V kategorii 15–24 jsou v ČR čtyři mrtví, tři chlapci a jedna dívka.

Nemocnice ke smrti novorozence s covidem: zemřel ještě před porodem, matka měla komplikace

Domácí

Všechna úmrtí s covidem-19 za rok 2021 nyní zkoumá panel expertů, který má zjistit, kolik mrtvých zabil skutečně koronavirus. Podle Duška se už klinická skupina blíží do finále, výsledky jejího zkoumání by měly být známé do několika dnů.

V ČR se do statistik zemřelí s covidem-19 uvádějí všichni lidé, kteří byli v okamžiku smrti na nový koronavirus pozitivní, nezávisle na bezprostřední příčině úmrtí. K pátečnímu ránu jich bylo 29 267.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám