Hlavní obsah

US-DEU v preferencích spadla na jedno procento

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Naprostým debaklem dopadly pro nejmenší vládní stranu výsledky průzkumu volebních preferencí, které zkraje července provedla agentura STEM. US-DEU odpovědělo na otázku, komu by lidé dali hlas, kdyby se konaly nyní, jen jediné procento z 1693 dotázaných. Nejlépe dopadla ODS s 33,5 procentem.

Foto: Jiří Smutný

Švejdův pavilon (ilustrační foto)

Článek

Druzí skončili komunisté, které by volilo 19,1 procenta voličů, třetí ČSSD se ziskem 13,6 procenta hlasů. Následují lidovci - 8,1 %.

Nejmenší koaliční strana i přes viditelný neúspěch v průzkumech neztrácí víru, že ztracená procenta ještě získá. "Do voleb jsou ještě dva roky a my tu práci na růstu preferencí máme stále ještě před sebou," řekl Novinkám místopředseda strany Karel Kühnl.

Před US-DEU se dostala Strana zelených (3,5 %), Nezávislí (3,1%) a Sdružení nezávislých kandidátů + Evropští demokraté (1,7%).

"Straně zelených stouply za poslední rok preference o dvě procenta. Potvrzuje se, že strana konečně sílí a má šanci dostat se do Sněmovny," řekl předseda strany Jan Beránek. Sám by ale rád viděl preference ještě výš.

Anketa

Která z následujících stran má podle vás největší šanci dostat se po příštích volbách do Sněmovny?
Strana zelených
25,3 %
Nezávislí
11,1 %
SNK+ED
16,1 %
US-DEU
10,6 %
žádná
36,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1059 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám