Hlavní obsah

Ukážu vám, co umějí moje média, vyjel prý Babiš na Zaorálka. Šéf ANO to popírá

Novinky, bja, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) trvá na tom, že ho při jedné schůzce ministr financí Andrej Babiš (ANO) vydíral se slovy: „Odvolejte mě a já vám ukážu, co umí moje média!” Zaorálek to řekl ve středu ve Sněmovně při mimořádné schůzi, na které se probírá Babišovo údajné zneužívání politické moci. Babiš to odmítá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zahraničních věcí a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Článek

Incident, o kterém ministr zahraničí hovořil, se měl odehrát před několika dny, tedy v době, kdy se v médiích začalo spekulovat o Babišově odvolání. Tehdy šel prý Zaorálek na schůzku s Babišem, aby se společně domluvili na financování některých projektů. Babiš ale během setkání zvedl noviny, kde stálo, že ho chce Sobotka odvolat. Zaorálka se pak měl zeptat, proč by se měli vůbec o něčem bavit, když ho chtějí dostat z funkce.

Následně podle Zaorálka Babiš řekl: „Odvolejte mě a já vám ukážu, co umějí moje média!” Podle ministra zahraničí by bylo možné dohledat datum a čas schůzky. Nicméně Babišova výhrůžka prý padla pouze mezi nimi dvěma, takže je to tvrzení proti tvrzení.

Babiš při Zaorálkových slovech viditělně zbrunátněl a ze své ministerské židle za řečnickým pultíkem ministrovi zahraničí do zad volal, že je to lež. Zaorálek na to odvětil, že poslanci, kteří ho znají, sami vyhodnotí, zda lže, nebo ne. Za svým tvrzením stojí: „Já mám výborný sluch a vím přesně, jak ta věta zněla.”

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám