Hlavní obsah

Údajné zavlečení Babiše ml. na Krym policie znovu otvírat nebude, potvrdil státní zástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupce dozorující případ pobytu Andreje Babiše mladšího na Krymu potvrdil rozhodnutí policie, která kauzu údajného nedobrovolného zavlečení z roku 2017 odložila. Policisté se nespokojili s dokumentací o zdravotním stavu Babiše juniora a požadovali vypracování dalšího znaleckého posudku, jemuž se však nepodrobil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Andrej Babiš mladší

Článek

O dalším odložení případu ve středu informovaly Seznam Zprávy.

Syn bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) dlouhodobě tvrdí, že ho na Krym nechal v roce 2017 proti jeho vůli odvézt otec, a to proto, aby mu znemožnil vypovídat v dotační kauze Čapí hnízdo.

Případ byl následně odložen a znovu otevřen poté, co se Babiš mladší loni vrátil do České republiky. Loni v prosinci policie případ odložila podruhé. Babišův právník proti tomu tehdy podal stížnost.

Policie odložila případ údajného zavlečení Babiše mladšího na Krym

Krimi

Policie chtěla ambulantní zprávu z oboru psychiatrie, kterou vypracovala lékařka Džamila Stehlíková, a znalecký posudek vypracovaný vedoucím katedry pedagogiky a aplikovaných disciplín na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Slavomilem Fischerem rozšířit o další znalecký posudek ohledně zdravotního stavu Babiše mladšího.

Babiš loni v září absolvoval výslech na policii, dalšímu zkoumání znalcem se však již nepodrobil.

Babiš mladší narušil zahájení kampaně ANO

Domácí

Zda Babiš podá podnět k přezkoumání postupu státního zastupitelství, nechtěl Babišův právní zástupce Vítězslav Dohnal spekulovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám