Hlavní obsah

U neměnných kolektivů v kroužcích není nově nutné dokládat bezinfekčnost

Praha

Žáci a studenti od čtvrtka nemusejí při návštěvách zájmových kroužků prokazovat, že nemají koronavirus. Platí to v případě, že budou z jedné školy nebo z neměnného kolektivu i z více škol. Týká se to i skupin nad 20 dětí, účastníci ale musejí být evidovaní. Bezinfekčnost nemusejí dokládat ani skupiny z jedné školy při ubytování nebo uměleckých představeních.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Testování ve školách

Článek

Změnu mimořádného opatření proti šíření nemoci covid-19 v pondělí schválila vláda.

Při účasti 20 a více dětí při volnočasových aktivitách dosud stát požadoval předložení negativního testu na covid-19, dokladu o prodělání nemoci nejvýše před 180 dny či dokončené očkování.

Evidence účastníků kroužků je potřebná pro případ, že by se u někoho objevila nákaza, aby bylo možné dohledat lidi, s nimiž byl v kontaktu.

Uvolní se pravidla pro zájmové kroužky a školy v přírodě

Domácí

Bezinfekčnost u skupin z jedné školy nad 20 lidí není nově nutné prokazovat ani v ubytovacích službách, při prohlídkách zoologických a botanických zahrad či muzeí.

Stejné je to u koncertů, divadelních nebo filmových představení či sportovních utkání a vzdělávacích akcí. Pravidla jsou shodná pro žáky i dospělé z jedné školy.

Bezinfekčnost není potřebné dokládat ani ve stálých skupinách amatérských i profesionálních sportovců do 20 lidí. Pro sportovní aktivity proměnlivých kolektivů to už ale neplatí, test, prodělaná nemoc nebo očkování u účastníků nutné jsou.

Reklama

Výběr článků

Načítám