Hlavní obsah

Uvolní se pravidla pro zájmové kroužky a školy v přírodě

Žáci a studenti z jedné třídy nebo neměnného kolektivu by se napříště nemuseli prokazovat bezinfekčností, pojedou-li na školu v přírodě nebo když společně navštíví zoo, divadlo či zájmový kroužek. Návrh mimořádného opatření, který již prošel legislativní radou vlády, má dnes projednat kabinet. Jak uvedl server Seznam Zprávy, budou-li v textu nějaké změny, půjde jen o formální záležitost.

Foto: ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví zdůvodňuje navrhované rozvolnění relativně stabilizovaným vývojem epidemie a výsledky ukončeného testování ve školách.

Doklad o negativním testu na covid, o ukončeném očkování nebo o prodělání nemoci tak nebudou muset předkládat účastníci kroužků a dalších volnočasových aktivit pro skupiny nad 20 dětí, „pokud jde o pravidelné aktivity v neměnném kolektivu“, a to včetně jejich doprovodu.

Vláda v pondělí projedná další rozvolnění opatření pro školy

Domácí

Děti a studenti z jedné třídy se také nebudou muset testovat či prokazovat očkováním, když budou při škole v přírodě ubytováni společně v hotelu nebo v jiném rekreačním zařízení.

Stejné podmínky pro ně mají platit i při návštěvách zoologických nebo botanických zahrad, galerií, zámků, veletrhů, koncertů, divadel, sportovních utkání, slavností nebo třeba poutí.

Testy zdarma zůstanou

Čtyři antigenní a dva PCR testy měsíčně zdarma budou k dispozici i v říjnu, možná déle, řekl v neděli Radiožurnálu ministr Adam Vojtěch (za ANO).

Ministerstvo poptává dalších 1,6 milionu covid testů pro školy

Domácí

Testy by podle něj měly zůstat hrazené, pokud epidemie bude sílit. Zdravotní pojišťovny stojí testy měsíčně asi dvě miliardy korun, dodal Radiožurnál.

Reklama

Výběr článků

Načítám