Hlavní obsah

U mladé Číňanky pobývající na Opavsku se koronavirus nepotvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Testy na přítomnost koronaviru u nezletilé Číňanky, která byla s příznaky onemocnění hospitalizována na infekčním oddělení Slezské nemocnice v Opavě, mají negativní výsledek. Dívka přiletěla před 12 dny z Číny a měla vysoké teploty.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Negativní výsledky potvrdil Právu mluvčí nemocnice Jiří Krušina. „U mladé nezletilé pacientky, která žije v Číně a je v těchto dnech na Opavsku na návštěvě u babičky, nebyl koronavirus potvrzen,“ uvedl s tím, že nemocnice oceňuje reakci dívčiny babičky.

„V neděli večer kontaktovala primáře infekčního oddělení Petra Kümpela, telefonicky mu popsala situaci, ten doporučil oběma, aby byly doma v karanténě. Vše navíc konzultoval s krajským hygienikem, epidemiologem a Prahou, kdy společně rozhodli o domácí karanténě,“ popsal Krušina postup.

Nový virus má potenciál pandemie, říká expert

Domácí

Vzorky krve a stěry odebrali dívce zdravotníci infekčního oddělení v Opavě v pondělí ráno za přísných podmínek. Vše, jak řekl, odeslali do referenční laboratoře v Praze. Podle Krušiny se žena zachovala správně, že konzultovala vnuččin stav s primářem po telefonu a neodvedla ji na pohotovost nebo do čekárny plné lidí.

Budovu nemocnice ve Wu-chanu jsme postavili za čtyři dny, chlubili se Číňané

Koronavirus

Pravděpodobnost, že by dívka mohla být nakažena koronavirem, byla prý vyšší, a to přesto, že nežije ve Wu-chanu, ale v oblasti Pekingu.

Čeští lékaři prověřují několik případů podezření na koronavirus, kterým se v Číně nakazilo přes 4500 lidí a 106 jich zemřelo. První případ potvrzeného koronaviru oznámilo v úterý ráno Německo.

Koronavirus potvrdili v Bavorsku

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám