Hlavní obsah

Tvrdík přinesl do Sněmovny antrax

ČTK, Naďa Adamičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr obrany Jaroslav Tvrdík se stal hlavní hvězdou čtvrtečního zasedání Poslanecké sněmovny. Nejprve oznámil, že jemu a jeho rodině v souvislosti s Irákem hrozí nebezpečí. Krátce poté vytáhl z kapsy dvě ampulky mrtvých kultur antraxu a ukázal je poslancům.

Foto: Karel Kavička, PhDr.

Dub nad Moravou, začátek pouti

Článek

Poslanci na svém čtvrtečním zasedání rozhodují o vládním návrhu, který vyslovuje souhlas s poskytnutím pomoci USA při případné vojenské operaci v Iráku. Tvrdík byl jedním ze členů Špidlova kabinetu, který před poslanci vládní návrh obhajoval. [zpráva o jednání Sněmovny]

"Existuje minimálně jedna informace zpravodajské služby této země, že se lidé z podsvětí napojení na irácké struktury zajímají o mě i o moji rodinu. Jestliže bude tato země zapojena do případného konfliktu (s Irákem), v první řadě jsem ohrožen já, moje rodina," řekl poslancům Tvrdík.

V rámci svého projevu se poslancům snažil doložit nutnost vyslání protichemických specialistů armády do Iráku tím, že jim ukázal dvě ampulky s antraxem. Jedna taková ampulka může do měsíce zasáhnout až 150 tisíc lidí, řekl Tvrdík před poslanci. Jeho názorná demonstrace se však setkala jen s minimálním ohlasem poslanců. Ti se podle svých slov necítili ohrožení. "Jde o mrtvou kulturu, která není nebezpečná," uvedl pro Právo Tvrdík.

Reklama

Související články

Sněmovna kývla, chemici mohou do války

Po Senátu i Sněmovna podpořila vládní návrh o české pomoci v protiiráckém tažení. Pro hlasovalo 144 poslanců, proti se jich vyslovilo 43. Do akce by se na...

Výběr článků

Načítám