Hlavní obsah

Tři dny bude pršet. A ochladí se

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jižní proudění dnes v Česku vyvrcholí a teploty budou atakovat třiatřicítku. Ve středu ale nastane zlom, citelně se ochladí na odpoledních 15 až 19 stupňů a také začne vydatně pršet, zejména na východě. Déšť nás pak bude provázet tři dny. Víkend už ale bude příjemný, nebe se protrhá a teploty vystoupají až k sedmadvaceti. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Dnes bude skoro jasno až polojasno, během dne a večera od západu přibývání oblačnosti s přeháňkami a místy bouřkami. Ojediněle intenzivní bouřky se srážkovými úhrny až kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 72 km/h. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 stupňů, na západě Čech kolem 27 °C.

V úterý se obloha začne zatahovat. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 15 °C. Nejvyšší denní 24 až 29 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 22 °C, na východě kolem 31 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr, v bouřkách přechodně zesílí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu by už mělo pršet na celém území Česka a také se výrazně ochladí. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 16 °C. Nejvyšší denní pak 16 až 20 °C, na východě kolem 22 °C.

Ve čtvrtek se ráz počasí nezmění. Bude oblačno až zataženo s deštěm. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní 18 až 22 stupňů.

V pátek by mělo být ještě většinou oblačno, ale déšť začne pomalu ustávat. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní už vystoupají na třiadvacet stupňů.

V sobotu a v neděli by už mělo být polojasno a přeháňky se objeví jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní 19 až 24 °C, při zmenšené oblačnosti až 27 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám