Hlavní obsah

Topolánek vyzval Čunka k demisi, ten odmítl

Právo, Oldřich Danda, Lukáš Bek
PRAHA

Premiér Mirek Topolánek v pondělí poprvé vyzval předsedu KDU-ČSL a vicepremiéra Jiřího Čunka, aby zvážil odchod z vládní funkce. Stalo se tak v důvěrném rozhovoru, který probíhal mezi čtyřma očima. Čunek odstoupit odmítl. Právu to sdělil důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován.

Článek

"Řekl mu, aby odešel do rozhodnutí státního zástupce," uvedl zdroj. To by znamenalo obrat, neboť Topolánek s výzvou k demisi či s odvoláním celé měsíce čekal na to, zda bude Čunek obžalován. V případě, že by jeho korupční kauzu státní zástupce odložil, mohl by se Čunek do vlády vrátit.

Šéf lidovců fakt, že se s Topolánkem sešel, naznačil Právu již ve čtvrtek. "Určitě jsem s ním o tom mluvil, ale víc vám neřeknu," řekl tehdy pouze.

Vicepremiér a šéf zelených Martin Bursík uvedl, že o schůzce slyšel. V rozhovoru s Právem včera řekl, že se s Čunkem a Topolánkem sešel před týdnem, minulý pátek.

Čunek čelí obvinění z korupce. V roce 2002 měl vzít coby starosta Vsetína půlmiliónový úplatek od realitní společnosti.

Případ nedávno rozvířilo rozhodnutí nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké vyměnit v případu žalobce. Přerovský Radim Obst, který měl případ na starosti, prý udělal několik chyb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám