Hlavní obsah

Dominik Feri vystoupil z TOP 09

– Praha

Dominik Feri vystoupil v pátek z TOP 09. K pozastavení členství ho již dopoledne vyzvalo předsednictvo strany. V posledních dnech totiž čelí nařčení ze sexuálního nátlaku. Nutit měl údajně na domácích večírcích dívky k sexu, i když to nechtěly.

Foto: Petr Horník, Právo

Dominik Feri uspěl z posledního místa pražské kandidátky TOP 09

Článek

„Dominik Feri dnes vystoupil z TOP 09,” uvedl pro Novinky mluvčí strany Vladan Vaněk.

K přerušení členství ho již dopoledne vyzvalo předsednictvo strany. „Ve světle těchto skutečností vyzývá předsednictvo TOP 09 Dominika Feriho, aby své členství ve straně přerušil, a to minimálně do doby, než budou všechna podezření řádně vyšetřena,” informovala v pátek Novinky v tiskové zprávě TOP 09.

Novinářka k případu Feri: Oběti nátlaku se neznaly, o manipulace nejde

Domácí

Předsednictvo vyjádřilo zároveň podporu všem, kteří mohli být obětí takového jednání. „Pevně věříme, že se tomuto případu budou věnovat všechny kompetentní orgány a všechny případy budou co nejdříve pečlivě vyšetřeny,” stojí v prohlášení.

Zdůrazňují také, že informace považují za velmi závažné. „Obvinění a jednání, které mu je připisováno, považujeme za neakceptovatelné nejenom pro veřejné činitele, ale také pro kohokoliv jiného,” dodávají.

Že chce kluk dostat holku do postele? To je normální, nebuďme pokrytci, zastal se Feriho Schwarzenberg

Domácí

Feri čelí nařčení, že v minulosti na domácích večírcích nutil ženy k sexu, i když to odmítly. Ve středu přišel Deník N s A2larm se svědectvím dívek, které jeho chování popsaly.

„Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít. Opakovala jsem, že s ním sex mít nechci, a žádala ho, ať v nátlaku a fyzickém dobývání přestane. Utrhl se na mě, ať prý držím hubu a už nic neříkám, a pak se na mě vrhnul a měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu,“ popsala například jedna z nich.

Politologové: Feriho kauza je pro koalici nepříjemná. TOP 09 by bez něj byla poloviční

Domácí

Feri obvinění ze sexuálního násilí odmítl, omluvil se ale za nevhodné chování vůči ženám. Následně se vzdal poslaneckého mandátu a oznámil, že nebude kandidovat ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Výpověďmi žen, které přinesly A2larm a Deník N, se také již začala zabývat policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám