Hlavní obsah

TOP 09: hrátky s ČSSD jsou jen vnitřní boj v ODS

Právo, dan

TOP 09 by se do vlády s ODS podporované soc. demokracií, jak to v pátečním Právu navrhuje místopředseda ODS Pavel Blažek, nechtělo. Podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 a starostů Petra Gazdíka se navíc nejedná o nápad celé ODS ale pouze jednoho místopředsedy, který je navíc často v názorových rozepřích s šéfem ODS a premiérem Petrem Nečasem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Starostů a nezávislých a místopředseda TOP 09 Petr Gazdík

Článek

„Vyjádření místopředsedy ODS Blažka chápeme jako vnitrostranický boj v ODS, než jako řešení vládní krize,“ řekl Právu Gazdík. Jednání s ČSSD nebrání, pokud selžou vyjednávání o vládě ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, ale na menšinovou vládu s podporou ČSSD příliš nevěří.

„Aritmeticky by to sedělo, ale nevím, jak by to sedělo programově. Naše strana půjde pouze do takové vlády, která nám umožní prosazovat naše programové priority. Jako jsou reforma důchodového systému, zdravotnictví, rozpočtového určení daní či daně za příjmu. Tady jsme ale v přímém rozporu s programem ČSSD,“ uvedl Gazdík.

Dodal také, že určitě nebudou chtít být v udržovací vládě, jen kvůli tomu, aby si udrželi ministerské posty.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečas: ODS nemá na puči ve VV žádný podíl

Premiér Petr Nečas ve středu večer popřel, že by jeho strana stála za pučem ve Věcech veřejných. Podle něj má zveřejněná nahrávka s Kristýnou Kočí jen odvést...

Výběr článků

Načítám