Hlavní obsah

Zeman si při projevu mezi prezidenty V4 sundával roušku

Novinky, ber, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman na společné tiskové konferenci hlav států Visegrádské skupiny, která proběhla v polské prezidentské rezidenci na Helské kose u Baltského moře, odložil během svého projevu roušku. Zatímco ostatní prezidenti vystupovali s rouškami, on si ji přetáhl přes hlavu a odložil si ji na stolek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Miloš Zeman jako jediný při projevu odkládal rouškuVideo: Reuters

 
Článek

Zeman hovořil o výhodách společného postupu čtyř středoevropských zemí. Zmínil například boj proti migraci a vyjednávání o evropském rozpočtu. Vyslovil rovněž naději, že spolupráce bude „zesílenou měrou pokračovat”.

Prezidentský summit začal v úterý. Odstartoval ho ceremoniál s vojenskými poctami. Český prezident Miloš Zeman se na něm jako jediný ukázal bez roušky.

Na středeční tiskové konferenci Zeman roušku opakovaně odkládal v okamžiku, kdy hovořil. V Polsku je nošení roušky v uzavřených objektech povinné.

Všichni v roušce, jenom Zeman bez. Český prezident na ceremoniálu summitu V4

Domácí

Kromě Zemana se summitu účastní také polský prezident Andrzej Duda, slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a maďarský prezident János Áder. Ti všichni měli roušku nasazenou po celou dobu, ať už mluvili, či nikoliv.

Foto: Reuters

Tisková konference Miloše Zemana a dalších prezidentů zemí V4

Prezidenti spolu řešili ekonomické dopady pandemie na státy a jejich hospodářství, ale také energetickou bezpečnost a přístup ke klimatu.

Záznam: Miloš Zeman na tiskové konferenci představitelů V4Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám