Hlavní obsah

Těžkooděnci museli oddělit pochod proti potratům od feministek

Novinky, jap

Z pražského Klárova vyrazilo v sobotu odpoledne několik tisíc lidí na pochod centrem Prahy v rámci akce Národní pochod pro život a rodinu 2019. Na Mánesově mostě zablokovali trasu pochodu příznivci krajní levice. Zakročit museli policejní těžkooděnci. Jeden člověk byl zadržen.

Blokáda pochodu pro život a zákrok policieVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Několik tisíc lidí se sešlo v sobotu na pražském Klárově, kde odstartoval letošní ročník Národního pochodu pro život a rodinu. Po doprovodném programu vyrazili účastníci akce na pochod směrem na Václavské náměstí. Odpůrci akce se sešli na Těšnově, odkud pochodem vyrazili k pražskému Rudolfinu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Policie zabránila střetu obou táborů v centru Prahy.

„Přibližně 30 až 40 účastníků této protidemonstrace se oddělilo a na Mánesově mostě zablokovalo trasu řádně ohlášeného pochodu. Na opakované zákonné výzvy policistů tito lidé nijak nereagovali. Policisté ze Speciální pořádkové jednotky je proto vytlačili na kraj mostu tak, aby mohli účastníci pochodu v poklidu projít,” řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté navíc museli dohlížet i na zbylé účastníky protidemonstrace, kteří postávali s transparenty a píšťalkami před Rudolfinem.

„Všechny osoby, které blokovaly trasu pochodu, jsou ztotožňovány. Protože se mezi nimi nacházejí také cizinci, byla na místo přizvána i cizinecká policie. Policisté teď budou zjišťovat, zda se někteří z nich nedopustili protiprávního jednání,” doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám