Hlavní obsah

Syn mu zahynul pod mostem ve Vilémově, ale zatím mu to oficiálně nikdo neřekl

Právo, Rudolf Voleman

Kdyby nesledoval média, tak by ani nevěděl, že jeho 28letý syn Jiří Petráň z Nové Farmy u Teplé na Chebsku už není mezi živými. Tragická nehoda ve Vilémově na Vysočině se stala ve čtvrtek 4. září, ale otec Jiří Petráň se dosud od nikoho oficiálně nedozvěděl, že synův život skončil pod sutinami zříceného mostu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ještě před měsícem slavil Jiří Petráň se svým synem na zahradě domu v Rankovicích na Chebsku narozeniny.

Článek

„Čekal bych alespoň trochu slušnosti,“ podivoval se 56letý otec stavebního dělníka.

„Olina, matka mého syna, žijící nedaleko na Nové Farmě, viděla neštěstí večer v televizi. Když syn pak nebral telefon, tak se tam rozjela autem, aby na místě zjistila, co se stalo,“ popisoval, jak se jeho někdejší partnerka dozvěděla, že jejich syn tragicky zahynul.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ani téměř po týdnu nemá otec, žijící v Rankovicích u Teplé na Chebsku, žádné jiné informace o nehodě a smrti svého jediného syna než z médií. „Synův mobil pořád vyzvání. A já nevím, jestli na policii, nebo někde jinde. Jsou v něm naše telefonní čísla, pod označením máma a táta. Stačilo se podívat. A pak zavolat. Nebo dát vědět třeba přes policii v Teplé, že se stala tragédie,“ řekl otec, který přišel o syna, ale úřady ani zaměstnavatel mu to dosud oficiálně nepotvrdili.

Zřícený most ve Vilémově. Záběry z 5. září 2014Video: Novinky

Měla to být práce na týden

Než se Jiří Petráň mladší vydal za prací do Vilémova, pomáhal otci při rekonstrukci jednoho z pokojů v jeho domě v Rankovicích, což je asi dva kilometry od Nové Farmy, kde s matkou žil.

„Měl mít volno až do poloviny září, protože předtím měsíc v kuse pracovali na větrných elektrárnách v Německu. Jenže šéf zavolal, ať ve středu přijede na stavbu do Vilémova. Svolal partu, která tam vůbec neměla být. A další den se to neštěstí stalo,“ sdělil otec Petráň.

Foto: ti, Právo

Teď nemůže spát ani jíst. „Maximálně do sebe dostanu nějakou polévku,“ přiznal. „Vždyť před měsícem jsme tady s partou kamarádů slavili jeho narozeniny. Koupil prase, které jsme rožnili,“ vzpomínal na jedny z posledních dnů se synem.

„S přítelkyní si koupili pozemek v nedaleké Teplé, že si postaví dům. Pak se ale rozkmotřili, ale to ho v úsilí mít vlastní bydlení nezastavilo. Plánoval, že si z peněz vydělaných v Německu dům stejně postaví,“ konstatoval Petráň starší.

Foto: Jana Pechová, Právo

Zřícený most ve Vilémově

„Předpokládám, že teď se budou různě vymlouvat. Pokud vím, tak firmě, u které syn dělal, spadl během stavby již třetí most v poslední době,“ posteskl si otec Petráň.

„A pak se dozvím, že mají příbuzní jet do Vilémova odevzdat DNA kvůli identifikaci obětí. Jako by si nemohli pro vzorky přijet oni sem,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám