Hlavní obsah

V případu zříceného mostu figuruje firma Bögl & Krýsl známá ze Studénky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedním ze subdodavatelů, kteří se podílejí na rekonstrukci zříceného mostu ve Vilémově, je společnost Bögl & Krýsl. Ta v minulosti figurovala i u případů spadlých mostů ve Studénce a u Kuriman na Slovensku.

Foto: Jana Pechová, Právo

Sutiny zavalily pět lidé, čtyři jsou nezvěstní.

Článek

„Momentálně můžeme potvrdit pouze informaci, že naši zaměstnanci se účastnili na přípravných pracích pod mostem v Golčově Jeníkově. Práce na mostě, to znamená odtěžení zásypu mostu, naše firma neprováděla,“ sdělila Právu Kateřina Plechatá, mluvčí Bögl a Krýsl.

Dodala, že vedení firmy v současné době míří na místo neštěstí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jana Pechová, Právo

Most se v polovině rozlomil.

Osm obětí ve Studénce

K nehodě ve Studénce došlo v srpnu 2008, kdy mezinárodní rychlík narazil na koridoru mezi Ostravou a Olomoucí do konstrukce opravovaného mostu, jež se krátce předtím zřítila. Nehoda si vyžádala osm obětí, dalších 95 osob bylo tehdy zraněno.

Foto: Aleš Honus, Právo

Společnost Bögl & Krýsl působila na stavbě jako subdodavatel a odpovídala za manipulaci s mostní konstrukcí. Pět osob z firmy bylo v souvislosti s případem obžalováno.

Firma figurovala rovněž v případu zřícení rozestavěného mostu u slovenských Kuriman. V listopadu 2012 se při betonáži konstrukce propadla a v troskách zahynuli čtyři dělníci. Dalších osm osob bylo lehce zraněno. Společnost se projektu účastnila jako hlavní dodavatel, ale výstavbu pro ni zajišťovala slovenská subdodavatelská firma.

Poslední neštěstí, v němž společnost figuruje, je čtvrteční pád rekonstruovaného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Účast společnosti na rekonstrukci potvrdila ČTK firma M - Silnice, která spolu se společností Strabag zastřešuje opravy celé silnice, jíž je most součástí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám