Hlavní obsah

Své údajné kumpány jsem ani neznal, tvrdí obviněný v kauze Toflův gang

Právo, nel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Před Krajským soudem v Brně pokračovalo ve čtvrtek projednávání případu tzv. Toflova gangu. Obžalovaní existenci organizované skupiny striktně odmítají a její zrození už přisoudili státnímu zástupci, policejní inspekci, údajným poškozeným podnikatelům a naposledy i médiím.

Foto: Petr Kozelka, Právo

V čele gangu měl stát vedle zavražděného Michala Tofla také Miloš Almásy.

Článek

Před soudem se takto rozohnil jeden z obžalovaných Roman Velecký, který prohlásil, že média jen hledají senzaci a přitom žádný gang neexistuje.

„Gang z toho udělali novináři. Vůbec neví, co to znamená zločinné spolčení. Jen nás chtějí poškodit a hledají senzaci. Jako hon na čarodějnice,“ zvyšoval hlas Velecký, který byl loni na podzim spolu s dalším obviněným a údajným mozkem gangu Milošem Almásym odsouzen za podvodné vylákání peněz z podnikatelky, které prý přislíbili vstřícné jednání svých bývalých kolegů na brněnské hospodářské kriminálce.

Velecký i jeho údajný kumpán Roman Procházka, které soud ve čtvrtek vyslechl, trvají na tom, že se s některými členy údajného gangu ani neznali, takže rozhodně nemohli několik let fungovat jako organizovaná skupina. „Je přeci třeba, aby mezi sebou členové gangu komunikovali. Ve spisu však žádný důkaz komunikace není,“ hájil se Procházka.

Toflův gang je dle obžaloby skupina bývalých pracovníků hospodářské kriminálky, kteří měli vydírat bohaté podnikatele. V kauze je obžalováno 13 lidí a hrozí jim až 16,5 roků za mřížemi. Senát v čele s Milošem Žďárským jednání ve čtvrtek odročil na listopad, kdy by měl vyslechnout poslední obžalované. Následně budou předvolání svědci, kteří by měli vypovídat o údajných vyděračských praktikách skupiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Kauzu Toflova gangu bude řešit brněnský soud

Vrchní státní zastupitelství neuspělo se snahou o to, aby kauzu tzv. Toflova gangu neřešil Krajský soud v Brně. Podle žalobců se měl případem raději zabývat...

Výběr článků

Načítám