Hlavní obsah

Kauzu Toflova gangu bude řešit brněnský soud

Právo, pko
Brno

Vrchní státní zastupitelství neuspělo se snahou o to, aby kauzu tzv. Toflova gangu neřešil Krajský soud v Brně. Podle žalobců se měl případem raději zabývat jiný soud, protože ten v Brně by mohl být ovlivněn. Vrchní soud v Olomouci ale takovému návrhu nevyhověl, a kauzu tak budou řešit brněnští soudci. Právu to potvrdila mluvčí krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Článek

„Otázky typu „zda je rozhodnutí vrchního soudu pro Krajský soud v Brně překvapivé“ lze zodpovědět velmi snadno - Krajský soud v Brně je ze zákona věcně i místně příslušným k projednávání případu a neexistují žádné důležité důvody pro porušení zásady místní příslušnosti a přikázání věci jinému krajskému soudu. Je to rozhodnutí vrchního soudu a my ho respektujeme,“ prohlásila Sedláčková.

Toflův gang měl být podle žalobce skupinou osob svázanou s bývalými vyšetřovateli brněnské hospodářské kriminálky. Členové skupiny měli vydírat bohaté podnikatele tak, že je nejprve začali prošetřovat a pak za úplatu nabízeli zametení vyšetřování pod koberec. Hlavou gangu měl být Michal Tofl, kterého nakonec u jeho domu zavraždil nájemný vrah. Spekulovalo se i o tom, že chapadla gangu měla sahat právě až k brněnskému soudu.

„Návrat spisu z Olomouce očekáváme v průběhu tohoto týdne, teprve poté bude možno k věci poskytnout další informace ohledně orientačního termínu hlavního líčení. Ve věci dvou vazebně stíhaných osob proběhne v řádném termínu vazební zasedání a to tak, aby byla zachována třicetidenní lhůta, vyplývající z trestního řádu,“ dodala Sedláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám