Hlavní obsah

Suverenita Jany Bobošíkové ve volbách zkrachovala

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jana Bobošíková, která již za svůj život vyzkoušela kandidaturu na celou řadu postů od prezidentky až po ředitelku České televize, neuspěje ani v letošních krajských volbách. Její straně Suverenita - Blok Jany Bobošíkové dalo v jednotlivých krajích hlas shodně zhruba jedno procento voličů.

Foto: archiv, Právo

Jana Bobošíková

Článek

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové kandiduje například ve Středočeském kraji. Tam se pro ni vyslovilo kolem půl druhého procenta. Jedničku na kandidátce Olgu Zubovou volilo jen několik set lidí.

V Jihočeském kraji, Moravskoslezském kraji a na Vysočině uskupení Bobošíkové volilo zhruba jedno procento voličů, v Libereckém, Zlínském a Jihomoravském kraji to bylo ještě méně - kolem 0,8 procenta oprávněných voličů. Největší voličskou základnu měla Bobošíková v Olomouckém kraji, kde ji volilo něco málo přes dvě procenta lidí, kteří přišli k volbám.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Bobošíkové, která je stálicí různých volebních klání, tak výraznější úspěch nadále uniká. Nabízí se jen volba prezidenta republiky, v níž rovněž kandiduje. Průzkumy však napovídají, že se jí jen stěží podaří postoupit do druhého kola volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám