Hlavní obsah

Stydím se za svého prezidenta, pokřikovala žena na Zemana. Odvedla ji policie

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman se v pátek na závěr návštěvy Vysočiny setkal v Havlíčkově Brodě s občany. Akce se zúčastnilo i několik jeho odpůrců s červenými kartami, přičemž jednu z protestujících zadrželi policisté.

Zemanovu odpůrkyni odvedli policisti Video: Prima FTV

 
Článek

Jedna žena stojící před pódiem na Havlíčkově náměstí držela nápis "Hnůj" a další  poblíž při Zemanově příchodu na pódium začala křičet: "Ostuda, hanba, hanba, stydím se za svého prezidenta". Policisté ji následně předvedli na služebnu k podání vysvětlení a poté ji propustili.

Prezident na tiskové konferenci připomněl, že na mítinku bylo asi 1500 lidí a tři či čtyři demonstranti, kteří se však „zdráhali diskutovat”. Následně dodal, že podle informací hejtmana Jiřího Běhounka (ČSSD) se zadržená žena momentálně rozvádí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dokáži pochopit její lidskou situaci. Když se člověk rozvádí, tak si potřebuje najít nějaký odvodní kanál agrese,” dodal prezident. „Kdybych to řekl tvrději, v každém městě se vyskytuje minimálně jeden obecní blázen,” uzavřel.

Za Peroutku se omlouvat nehodlá

Zeman se v Havlíčkově brodě vyjádřil i k tomu, že jeho mluvčí nedokázal najít článek, v němž měl Ferdinand Peroutka údajně označit Adolfa Hitlera za gentlemana.

Prezident v minulých dnech oznámil, že jelikož se materiál Jiřímu Ovčáčkovi nepodařilo objevit, vypíše za nalezení článku stotisícovou odměnu. [celá zpráva]

I nadále trvá na tom, že článek existuje, neboť ho prý četl a omlouvat se proto nehodlá. „Omlouvám se za to, že se článek nenašel,” konstatoval pouze prezident a dodal, že jej teoreticky mohl číst ve vydání Přítomnosti, které ještě neprošlo tehdejší cenzurou.

Odborníci existenci článku od počátku odmítali, Peroutkovi příbuzní požadují po hlavě státu omluvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám