Hlavní obsah

Student pardubické univerzity z Tanzanie má zřejmě malárii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tanzanský student pardubické univerzity, u něhož se po návratu z Afriky objevilo podezření na ebolu, trpí podle všeho malárií. Muž byl hospitalizován v pardubické nemocnici a jeho stav se zlepšil, uvedl ve čtvrtek mluvčí zdravotnického zařízení Dušan Korel.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Dnes je bez teplot, nemá subjektivně žádné potíže. V pátek podstoupí další odběry na základní laboratorní vyšetření a podle toho bude určen postup léčby," uvedl Korel.

Nemoc studenta, který trpěl vysokými teplotami, ve středu za přísných bezpečnostních opatření prověřovali zdravotníci a hygienici. Infekci virem ebola brzy vyloučili. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Tanzanii, kde mladík pobýval, se nemoc neobjevila.

Student je v péči lékařů na infekčním oddělení. Podle Korela je malárie jedním z nejčastějších infekčních onemocnění, s nímž se lékaři u pacientů z tropických oblastí setkávají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám