Hlavní obsah

Stuchlíka nahradil v pražském zastupitelstvu Nekolný

Praha

Petra Stuchlíka, který byl loni štědrým sponzorem a lídrem kandidátky hnutí ANO v Praze, ve čtvrtek v pražském zastupitelstvu nahradil Stanislav Nekolný (ANO). Stuchlík se rozhodl v politice skončit, neboť jej práce nenaplňovala. ANO je na magistrátu v opozici, v zastupitelstvu vládne koalice Pirátů, Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) a Prahy sobě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Stuchlík v zastupitelstvu skončil

Článek

Nekolný ve čtvrtek složil slib do rukou primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). Minulý týden byl zvolen radním Prahy 18, kde má na starosti dopravu, životní prostředí a sport. Byl prvním náhradníkem na kandidátce ANO, ve volbách skončil na 13. místě.

Stuchlík, který loni hnutí ANO poslal tři miliony korun, složil mandát ve středu. Na jednání požádal o vystoupení. Zastupitelé jeho žádosti vyhověli.

„Za ten rok jsem pochopil, že práce, kterou tady děláte, je neskutečně těžká. Ať máte sebelepší úmysly a nápady, vždy proti vám stojí někdo, kdo má jiné myšlenky. Já jsem se rozhodl odstoupit, protože jsem se tu necítil jako ryba ve vodě,” řekl Stuchlík. Zastupitelům popřál, aby vydrželi. „Pokud vás něco nebaví, nemá smysl to dělat,” dodal. Poté nabídl svou profesní kvalifikaci, pokud budou zastupitelé někdy potřebovat.

Poslední výměna v pražském zastupitelstvu se konala v dubnu, kdy Martin Arden nahradil Tibora Vansu (oba Piráti). Letos v pražském zastupitelstvu kromě Vansy skončil na začátku dubna také starosta Prahy 5 Daniel Mazur (Piráti), kterého nahradil zastupitel Prahy 11 Ladislav Kos mladší (Piráti). Mandát složila v únoru také zastupitelka Kamila Matějková (Praha Sobě). Její místo obsadil radní Prahy 7 Jakob Hurrle (Praha Sobě).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám