Hlavní obsah

Stát kvůli koronaviru nedoporučuje Čechům cesty do severní Itálie

Bezpečnostní rada státu nedoporučuje Čechům, aby se vydávali na cesty do italských regionů Lombardie a Benátsko. Lidé by také měli zvážit, zda nyní vůbec jezdit kamkoli do ciziny, řekl v úterý po jednání předsednictva rady premiér Andrej Babiš (ANO). Na severu Itálie již zemřelo na následky nového koronaviru 11 lidí. Nakažených je v Itálii 322.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„My skutečně nedoporučujeme našim občanům, aby teď cestovali do Lombardie a do Benátska. A samozřejmě vyzýváme naše občany, kteří se vracejí z této oblasti Lombardie a Benátska a budou na sobě pozorovat nějaké příznaky, aby kontaktovali neprodleně lékaře, nejlépe telefonicky,“ uvedl Babiš.

„Samozřejmě, je potřeba, aby naši občané zvážili vůbec, jestli chtějí za této situace cestovat do zahraničí,“ dodal.

Ministři zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) a vnitra Jan Hamáček ubezpečili, že stát je připraven na situaci, kdy by se onemocnění objevilo v České republice.

Šéf diplomacie Tomáš Petříček apeloval na všechny, kteří se chystají do zahraničí, aby se registrovali v systému DROZD, aby je v případě potřeby mohlo ministerstvo kontaktovat a zpětně, aby také oni mohli dostávat zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám