Hlavní obsah

Šťastný chce zakázat kouření i ve vesmíru, bavil Kubera kongres ODS

Novinky, Jiří Ovčáček

Skomírající kongres ODS v sobotu večer probral k životu senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera. Vyvolával bouřlivý potlesk i smích v sále. Na adresu občanského demokrata Borise Šťastného poznamenal, že chce zakázat kouření i ve vesmíru, Tomia Okamuru pak přirovnal ke Škodě Roomster.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera

Článek

„Jste zase natěšený, co,“ poznamenal na úvod Kubera a zahájil nejúspěšnější diskusní příspěvek celé kongresové soboty. Nově zvolený senátor Okamura podle něj vykřikuje, že je třeba politiky zavřít. „Ale on je politik, jemu to ještě nedošlo,“ řekl Kubera. Prozradil, že Okamurovi sdělil, že už nebude žádný Aston Martin, ale že bude možná Roomster.

Kubera se pozastavil i nad tím, že o svobodě na kongresu hovořil nepřítel kouření Šťastný. „Jeden náš kolega mluví o svobodě a chce nám zakázat i kouření i ve vesmíru,“ bavil teplický primátor sál. Ocenil přitom, že předseda ODS Petr Nečas neprohlásil kongres za nekuřácký.

V proslovu zhodnotil i výsledek nedávných krajských a senátních voleb, kdy s přehledem obhájil mandát. „Analýza voleb stručně: u mě dobrý. A co vy?“ zvedl opět Kubera náladu v sále. Volební kampaň podle něj nemusí být vůbec drahá.

Volební kampaň je dobré vést i po hospodách

Delegáty pobavil poznámkou, že nechápe, proč byl v Teplicích před volbami billboard s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS). „Vůbec jsem tomu nerozuměl, co tam dělá,“ prohlásil Kubera.

Kampaň je podle něj dobré vést i po hospodách.  Popsal vlastní zkušenost, kdy ale panovala kvůli metanolové aféře prohibice. Zavtipkoval, jak lidé zákaz obcházeli. „Objednávalo se presso bez mlíka, a to byl fernet,“ uvedl.

Kubera varoval před negativní kampaní. Zavzpomínal na dobu, kdy na něj každý den útočil tehdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek. „Paroubek mi strašně pomáhal,“ řekl s tím, že se ale musel držet, aby na útoky nereagoval.

Teplický primátor také prozradil, že nesouhlasil s jednou větou v kongresovém projevu šéfa ODS Petra Nečase. „Žádní umělci, herci a spasitelé nám nepomohou,“ uvedl Kubera a na toto téma dodal: „Rádoby nezávislí kandidáti, nevěřte, že nám mohou pomoci“. Za proslov se mu dostalo od dalšího řečníka poděkování: „Děkuji, že jste probral delegáty“.

Reklama

Výběr článků

Načítám