Hlavní obsah

Srp podal žalobu na Hutku, chce aby se mu omluvil za výroky o spolupráci s StB

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Jazzové sekce Karel Srp podal žalobu na písničkáře Jaroslava Hutku. V ní žádá písemnou omluvu i stažení Hutkových výroků o tom, že Srp spolupracoval s STB. Případem se nyní bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Srp

Článek

Srp Novinkám ve středu potvrdil, že žalobu na Hutku podal. „Podstatná je pro mě ta omluva,“ řekl Novinkám Srp.

Šlo o očekávaný krok, protože již 30. ledna poslal Srp Hutkovi přes právní kancelář předžalobní výzvu. V ní chtěl omluvu za slova, že spolupracoval s StB. Hutka již před časem sdělil médiím, že výzvu odmítá uspolechnout.

Jedním ze sporných bodů byl status na Facebooku, který písničkář napsal 19. ledna, tedy v den, kdy prezident Miloš Zeman oznámil, že chce Srpa jmenovat členem Etické komise.

Foto: ČTK

Písničkář Jaroslav Hutka

„No to je výborné, mám ve svém estébáckém spise od Karla Srpa na sebe čtyři udání. StB o mně neměla moc informací, on jim je pečlivě doplnil. Jemu jsem věříval a všechno řekl, po převratě jsem se to pak dočetl ve spise. To už asi není kozel zahradníkem, to je jaksi svět na ruby...” uvedl Hutka na Facebooku.

Proti jmenování Srpa jakožto člena Etické komise se vyslovili i historici a disidenti. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nakonec odmítl Srpovo jmenování podepsat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám