Hlavní obsah

Srbský převaděč způsobil nehodu, ve voze měl 14 migrantů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská policie honila několik kilometrů podezřelý vůz, který následně havaroval na dálnici M5. Agentura MTI uvedla, že srbský řidič byl zadržen a je podezřelý z převaděčství, protože ve voze měl 14 ilegálních migrantů ze Sýrie.

Foto: MTI

Maďarská policie nelegální migranty zadržela.

Článek

Mluvčí policie Zoltán Hürkecz řekl, že vůz s německými poznávacími značkami chtěli policisté kontrolovat u obce Zákányszék na jihu Maďarska. „Řidič nezastavil a snažil se hlídce ujet. Na dálnici M5 kličkoval mezi automobily, přičemž narazil do tří osobních vozů a dvou nákladních automobilů. Při nárazu u obce Lajosmizse došlo k poškození přední nápravy a vůz havaroval,“ uvedl Hürkecz.

Agentura MTI uvedla, že řidič jel místy až dvěstěkilometrovou rychlostí. Mluvčí potvrdil, že při sérii havárií ke zranění osob nedošlo. Srbský řidič měl ve voze 14 Syřanů, mužů, žen i dětí.

V průběhu soboty překročilo chorvatsko-maďarské hranice 9472 ilegálních migrantů. V pátek to bylo 8159 běženců. Všichni směřovali dál do Rakouska a Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám