Hlavní obsah

Špatné parkování: Delegátům ODS olomoucký kongres zřejmě přinese i pokuty

Právo, mhr
Olomouc

Pozdrav od městské policie ve formě výzvy, aby se dostavili k projednání dopravního přestupku, našli v sobotu večer nalepený na okně svého auta někteří účastníci 24. kongresu ODS v Olomouci. Parkovali totiž se svými luxusními vozy na Masarykově třídě nedaleko hotelu Clarion, kde se sjezd konal, blíže tramvajových kolejí, než je přípustné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zaparkovaná auta někomu evidentně vadila. „V sobotu jsme prostřednictvím telefonu obdrželi stížnost na špatné parkování na Masarykově třídě. Auta skutečně parkovala v rozporu se zákonem a strážník musel konat,“ řekla Právu v neděli mluvčí olomouckých strážníků Magda Václavíková.

Výzvy pro nepřítomného pachatele přestupku byly podle ní nalepeny na 24 aut. Vše přitom nasvědčuje tomu, že většina z nich patřila delegátům kongresu ODS. To však ještě neznamená, že všichni jejich řidiči budou muset zaplatit pokutu.

„Musejí se dostavit v zákonné lhůtě osmi dnů na městskou policii. Ta pak posoudí všechny okolnosti protiprávního jednání a věc vyřeší domluvou nebo pokutou do výše až dvou tisíc korun. Pokud by ji odmítli zaplatit, šla by věc do správního řízení,“ konstatovala mluvčí.

To, že by za stížností na špatné parkování byl nějaký odpůrce občanských demokratů, není podle ní příliš pravděpodobné. Obdobné telefonáty strážníkům nejsou totiž zvláštností. „V dané lokalitě řidiči opakovaně špatně parkují. Poměrně často nám odtud lidé volají, abychom to přijeli vyřešit,“ dodala Václavíková.

Reklama

Související články

Němcová: Nebyl to fér výsledek

Bývalá místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová byla po prohře v sobotní volbě předsedy strany viditelně rozladěná. V rozhovoru pro Novinky uvedla, že výsledek...

Výběr článků

Načítám