Hlavní obsah

Souboj o prvního místopředsedu ČSSD: Delegáti nejvíc tleskali Haškovi

Ostrava

Sjezd sociální demokracie je klíčový, protože na něm delegáti vyberou nové vedení strany. Zatímco o post předsedy má zájem jen Bohuslav Sobotka, ostrý souboj se čeká o post prvního místopředsedy. Chtěl by jím být Michal Hašek i Lubomír Zaorálek. První měření sil vyhrál Hašek, delegáti mu tleskali mnohem častěji než Zaorálkovi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Hašek a Bohuslav Sobotka na sjezdu ČSSD v Ostravě

Článek

Celkové skóre potlesků pro Michala Haška a Lubomíra Zaorálka v podstatě kopíruje předpovědi komentátorů, že si šéf Asociace krajů Michal Hašek post statutárního místopředsedy udrží.

Oba kandidáti sice přišli s plamenným projevem, členové ČSSD v sále ale Haškovu řeč odměnili kromě závěrečného potlesku dalšími osmi aplausy. Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek si od delegátů vyslechl potlesk jen dvakrát.

U řadových místopředsedů strany se hraje především o budoucnost Jiřího Dienstbiera, který stejně jako Zaorálek patří ke spojencům Bohuslava Sobotky. Při měření úspěšnosti projevů potlesky delegátů ale Dienstbier skončil podobně jako Zaorálek. Sál mu aplaus nabídl jen třikrát.

Co do celkového úspěchu přes 600 delegátů ČSSD v Ostravě tleskalo Michalu Haškovi stejně často, jako šéfovi strany Bohuslavu Sobotkovi, tedy devětkrát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám