Hlavní obsah

Soc. dem. na sjezdu: I Rathovi je lépe. Provozovatel auly: Věděli, do čeho jdou

Právo, jov
Aktualizováno

Sociální demokraté zvolili originální místo konání svého sjezdu, debatují v bývalém plynojemu ve Vítkovicích. Pro mnohé delegáty tím ale pozitiva končí. Stěžují si na to, že musí sedět dlouhé hodiny na nepohodlných plastových sedačkách. Problémy jsou na sjezdu i s technikou. Podle provozovatele si však aulu ČSSD sama objednala a o podmínkách v interiéru dobře věděla.

Foto: Pavel Karban, Právo

Delagáti mají k dispozici plastové sedačky.

Článek

„Myslím, že i David Rath má nyní lepší podmínky,“ kritizovala podmínky na sjezdu jedna z delegátek.

Další ze sociálních demokratů poznamenal, že dvoudenním sezením na tvrdém plastu si delegáti koledují o hemeroidy. Na sjezdu se také vtipkuje, že kvůli tomu, že je na řadě míst chladno, odpadnou delegáti kvůli zápalu plic.

Očekává se proto, že delegáti v pátek zvolí nové vedení a v sobotu jejich řady prořídnou. A to i kvůli nepohodlí, kterému jsou vystaveni.

Potíže jsou i s technikou. Internetové připojení několik hodin nefungovalo, což ztěžovalo práci novinářům. Na mnoha místech také není dostupný mobilní signál.

Provozovatel: ČSSD o podmínkách v Gongu věděla

Na stesky delegátů zareagovalo sdružení Dolní oblast Vítkovice, která aulu Gong, bývalý plynojem, provozuje. Podle mediální zástupkyně oblasti Evy Kijonkové si ČSSD objednala prostor Gongu s vědomím, jaký je a bude jeho interiér.

„Jde o aulu multifunkční, nikoliv o koncertní či divadelní sál s polstrovaným sezením. Aula zachovává ráz celého industriálního areálu, včetně interiérového vybavení. Jiné řešení by bylo pro bývalý plynojem nevhodné, strohé sezení bylo i v samotném zadání projektu,“ uvedla.

Prostory byly podle Kijonkové rekonstruovány úsporně. A právě toho by si podle ní měli delegáti povšimnout. „Hospodárné čerpání všech prostředků a dotací na rekonstrukci historicky cenného a architektonicky unikátního objektu by v tomto případě mělo být tím hlavním, čeho si hosté povšimnou. Věříme, že to tak nakonec i bude,“ sdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám