Hlavní obsah

Sobotkův jadrný výraz spustil na sociálních sítích lavinu humoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Facebooku publikovaná slova premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) o tom, že Andrej Babiš (ANO) použil korunové dluhopisy, aby důkladně oj...l český stát začala rychle rezonovat mezi uživateli sociálních sítí. Lidé se třeba zajímají, podle jakého vzorce redakce „zeslušňují” vulgarismus, případně připomínají slavnou scénu z filmu Pelíšky: Rozmohl se nám tu takový nešvar...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Výraz premiéra zaujal veřejnost zřejmě i proto, že Sobotka tvrdé a vulgární výrazivo zpravidla nepoužívá.

Slovíčko přineslo perné chvilky i redakcím. Jak jej dát do titulku bez toho, aby v něm byla jasná vulgarita? Každá redakce se s tím popasovala po svém.

Sobotkova ostrého výrazu se rozhodla využít i opoziční ODS, která trochu upravila scénu z legendární české komedie Pelíšky.

Ohledně toho, kdo výrazivo premiéra naučil, už začal spekulovat i novinář a spisovatel Miloš Čermák.

Někteří uživatelé připomněli nejpeprnější výroky českých státníků napříč politickým spektrem.

Z premiérova výroku si začal dělat na Facebooku legraci i falešný profil hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten často vtipně glosuje aktuální politické dění, proto nemohl nechat tuto možnost ležet ladem.

Známý internetový troll Jaroslav Cerman dokonce věnoval Sobotkovi celou povídku. Se schopností fabulovat jemu vlastní v ní popsal další možný rozvoj premiérovy psýché.

Politik z TOP 09 Dominik Feri začal zkoumat motivaci Sobotky. Proč asi přešel k tvrdým výrazům?

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) zase sdílel tweet, kam až by to mohlo zajít, kdyby si čeští politici pustili pusu na špacír.

Reklama

Výběr článků

Načítám