Hlavní obsah

Sobotka začal chválit Rusnokovu vládu

Novinky, val
Praha

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v pátek pochválil programové prohlášení vlády Jiřího Rusnoka. Uvedl, že se sociální demokracie ve většině bodů shoduje s vládními cíli. To přitom byla jedna z podmínek k podpoře Rusnokova kabinetu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„V zásadě to programové prohlášení odpovídá programovým cílům sociálnědemokratické strany. Určitě tam najdeme body, které by ve svém programu měla i sociálnědemokratická vláda,“ prohlásil Sobotka.

Dodal, že vítá například důraz, který se v prohlášení klade na aktivní politiku zaměstnanosti nebo podporu hospodářského růstu.

Přitom právě souhlasem s programovým prohlášením Sobotka v minulých dnech podmiňoval podporu Rusnokově vládě. Také Michal Hašek po pátečním setkání se Sobotkou naznačil, že by ČSSD mohla Rusnokovi vyjádřit podporu. [celá zpráva]

Sobotka nicméně nechtěl předjímat a stále odkazuje na úterní jednání grémia a poslaneckého klubu ČSSD, kde se rozhodne o konečném stanovisku. Podle něj jsou uvnitř strany různé názory na Rusnokovu vládu, a nadále proto pokračují vnitrostranické diskuse. Sobotka nevyloučil ani to, že poslanci ČSSD při středečním hlasování o důvěře vládě odejdou ze sálu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám