Hlavní obsah

Sobotka s Babišem jednali o vedení ministerstva financí, pokračují po víkendu

– Praha • Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr financí Andrej Babiš jednali v pátek večer na Úřadu vlády o novém šéfovi resortu financí poté, co Babiš z postu odejde. Schůzka podle informací ČTK trvala zhruba půl hodiny a potvrdili ji oba politici.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Hnutí ANO nominovalo na ministryni financí dosavadní náměstkyni Alenu Schillerovou a na vicepremiéra ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO). Z ČSSD ale k nominaci zazněly výhrady.

Babiš na dotaz, jak premiér přijal jeho návrh a zda se domluvili na Schillerové, v SMS zprávě pouze odpověděl: "Budeme pokračovat příští týden". První příležitost budou mít v pondělí ráno na pravidelném předsednictvu vlády před jednáním kabinetu.

V podobném duchu odpověděl také premiér. "Jednali jsme dnes večer o personálním řešení na ministerstvu financí po odchodu současného ministra. Jednání budou pokračovat příští týden," potvrdil v SMS zprávě Sobotka.

Návrh na případnou Babišovu nástupkyni Schillerovou a povýšení Brabce do funkce vicepremiéra odeslalo ANO premiérovi ve čtvrtek. Sobotka dnes řekl, že chce s Babišem o návrhu diskutovat, komentovat ho zatím nechtěl. Někteří sociální demokraté mají ale k nominaci výhrady, kritizuje ji i pravicová opozice. Lidovci právo hnutí ANO navrhnout nového ministra financí respektují.

Sobotka řekl, že se chce se Schillerovou sejít. Příští týden by se měla vládní krizí znovu zabývat koaliční rada.

Reklama

Výběr článků

Načítám