Hlavní obsah

Sobotka předal po schůzce s Drymlem podezřelé nahrávky kontrolorům ČSSD

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se ve středu ráno setkal se senátorem své strany Vladimírem Drymlem, který mu poskytl CD s nahrávkami, které mají údajně dokazovat korupci pardubického hejtmana Radko Martínka (ČSSD) nebo šéfa regionální organizace soc. dem. Miroslava Váni. Sobotka předal nahrávky stranickým kontrolorům. Případem se budou zabývat i špičky ČSSD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka na programové konferenci své strany

Článek

„Od pana senátora Drymla jsem dostal cédéčko se zvukovým záznamem. Informoval mne, že podobný zvukový záznam má k dispozici policie. Předal jsem to naší ústřední kontrolní komisi, aby se tím případně zabývala. A požádal jsem senátora Drymla, pokud by se dostal k jakýmkoliv poznatkům, které by zajímaly policii, tak ať se obrátí na policii,“ řekl ve středu Sobotka Právu.

Lídr soc. dem. se ještě sejde s hejtmanem Martínkem a šéfem stranické pardubické krajské organizace Váňou. Oba politiky pak pozve na jednání nejužšího vedení ČSSD, politického grémia. Nejbližší schůzka špiček soc. dem. se koná v pátek, pardubická kauza ale podle Sobotky přijde na řadu až na některém z dalších rokování.

„Pravděpodobně je pozvu na některé z dalších jednání politického grémia, aby informovali vedení strany o nápravných opatřeních, která přijaly jak Pardubický kraj, tak i krajská organizace ČSSD, aby řešila ony spekulace a podezření, které se objevily v souvislosti s výroky bývalého místopředsedy Petržílka,“ sdělil Sobotka.

Právě Miroslav Petržílek kvůli podezření z korupčního jednání opustil vedení pardubické krajské ČSSD. Měl údajně požadovat po spolumajiteli stavební firmy Chládek a Tintěra Liboru Joskovi mnohamiliónové úplatky za ovlivnění výběrových řízení.

Dryml v úterý vyzval Sobotku, aby urychleně svolal mimořádné politické grémium k možnému korupčnímu jednání Martínka, Váni a dalších. Dryml pohrozil zveřejněním nahrávek, které korupci údajně dokazují. Martínek i Váňa ale korupční jednání popřeli. Hejtman v úterý uvedl, že to byl naopak on, kdo žádal prošetření podezřelých praktik.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám