Hlavní obsah

Sněmovna souhlasí s oddlužením zdravotních pojišťoven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanecká sněmovna v pátek schválila návrh ministra financí. Stát tak může částečně oddlužit zdravotní pojišťovny, na Českou konsolidační agenturu (ČKA) se převede dluh 3,8 miliardy korun.

Článek

Vláda o převedení pohledávek rozhodla v srpnu. Proti návrhu se postavili občanští demokraté. Podle nich to zdravotnictví nepomůže a jen oddálí řešení skutečných problémů resortu.

"Jsou to čtyři miliardy, které nakonec budou muset ze svých kapes opět vydat daňoví poplatníci," prohlásil místopředseda klubu ODS Michal Doktor. Doplnil, že převést takovou pohledávku na ČKA bude v roce 2007 znamenat problémy se zánikem agentury.

ODS ve Sněmovně vyvolala rozpravu o problémech zdravotnictví. Resortem ročně proteče 200 miliard korun, pojišťovny přesto platí lékařům pozdě a vytvářejí dluhy. Stát to chce řešit tím, že zvýší odvody za děti, studenty a důchodce.

Praktičtí lékaři v posledních dnech tvrdí, že ministryně Milada Emmerová svou funkci nezvládá a měla by odstoupit. Ta ale řekla, že svým odstoupením by v resortu vyvolala jen další zmatek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám