Hlavní obsah

Slovenská policie po třech týdnech vrátila telefon, který zabavila Kuciakově české kolegyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie vrátila české investigativní novinářce Pavle Holcové po třech týdnech mobilní telefon, který jí odebrala v polovině května při výslechu v rámci vyšetřování vraždy jejího kolegy Jána Kuciaka. Holcová to oznámila na svém Facebooku.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie (ilustrační foto).

Článek

„Mobil is coming home... Zhruba před hodinou můj slovenský právník převzal od NAKA obálku s mým mobilem. Díky všem za podporu, bez vás by to nedopadlo,“ napsala v pondělí večer novinářka.

NAKA je zkratka názvu elitní jednotky slovenské policie – Národní kriminální agentury. Advokát Holcové ani slovenská prokuratura se prozatím k informaci o vrácení mobilního telefonu Holcové nevyjádřili.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Svíčky u portrétu zavražděných Martiny Kušnírové a Jána Kuciaka na náměstí SNP v Bratislavě.

Holcová spolupracovala s Kuciakem na nedokončeném článku o italské mafii na Slovensku. Novinářka v polovině května odjela na Slovensko, aby tam, jak uvedla, dobrovolně jako svědek policii pomohla s objasněním zločinu, jehož obětí se stala i Kuciakova snoubenka. Vyšetřovatelé ale Holcové zabavili mobil i s daty k dalším citlivým případům, které s Kuciakem nesouvisejí. Zajímali se navíc o to, co ví o jiných kauzách na Slovensku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám