Hlavní obsah

Šlouf povede kandidátku SPOZ v Praze, chce se zaměřit na kontaktní kampaň

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská organizace Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) ve středu večer schválila kandidátku pro říjnové volby do Sněmovny. Překvapením je jméno volebního lídra. Předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, volební jedničku ODS Miroslavu Němcovou nebo šéfa hnutí ANO 2011 Andreje Babiše vyzve za zemanovce na souboj Miroslav Šlouf, bývalý šéfporadce Miloše Zemana v dobách, kdy byl premiérem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lobbista Miroslav Šlouf

Článek

Šlouf byl zvolen lídrem kandidátky na pražské krajské konferenci zemanovců. „Budu se snažit maximálně pomoci SPOZ uspět ve volbách, tak, aby se dostala do Poslanecké sněmovny. K rozhodnutí kandidovat mě přiměla současná úroveň politické a společenské situace,“ řekl ve středu večer Šlouf Novinkám. Doplnil, že se hodlá zaměřit na kontaktní kampaň.

Šlouf byl před prezidentskými volbami šéfem pražské organizace SPOZ, funkci ale nakonec neobhajoval. Po zvolení Zemana prezidentem se stáhl do ústraní, nyní se opět vrací na politické kolbiště. Dvojkou na kandidátce je vysokoškolský pedagog Vladimír Hönig. Ve sněmovních volbách v roce 2010 byl lídrem kandidátky zemanovců.

Kandidátku ČSSD v hlavním městě vede šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil, jedničkou komunistů je šéfka pražské stranické organizace Marta Semelová. Lidovci nasadili do čela kandidátky exředitele ÚSTR Daniela Hermana.

Kandidátky pro předčasné volby bude ve čtvrtek odpoledne definitivně schvalovat vedení zemanovců, které se schází v hlavním stranickém sídle v pražské Loretánské ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám