Hlavní obsah

Šlachta by mohl působit u celní správy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta by mohl působit v rámci celní správy. V pondělí to naznačila náměstkyně ministra financí Alena Schillerová, která s novým šéfem celníků Milanem Poulíčkem navštívila kontejnerový terminál v Praze-Uhříněvsi. Podle náměstkyně se Šlachtovo angažmá díky rozšíření vyšetřovacích kompetencí celní správy nabízí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robert Šlachta

Článek

„V tuto chvíli nemůžeme vyloučit nic. Jednání zatím neproběhla, ale nemohu vyloučit, že neproběhnou," uvedla Schillerová.

Šlachta odešel kvůli nesouhlasu s reorganizací policie po 25 letech do civilu, nicméně uvedl, že by rád zůstal pracovat ve službách státu.

Poulíček bude budovat nový tým spolupracovníků, aby mohla celní správa naplňovat nové kompetence, které získala v oblasti DPH, hazardu a evidence tržeb. Celníci mohou například nově prošetřovat u DPH trestní oznámení.

Související téma:

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta

„Za důležitou změnu k lepšímu považuji, že součástí celního balíčku je i novela zákona o DPH, která ruší možnost obchodovat bez DPH uvnitř svobodných celních pásem. Toto osvobození bylo v minulosti často zneužíváno umělým snižováním cen zboží za účelem obcházení daňových povinností a karuselových podvodů,“ dodala Schillerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám